|
Nidagravel kavicsrács
Nidagravel kavicsrács funkciója: kavics/murva, zúzalék/zúzott kő stabilizálása, kiváló vízáteresztő burkolat létrehozása.

Lépésbiztos, csúszásgátló kavicsfelület/felszín stabil alapjaként szolgál. Alapvetően gyalogos forgalomra tervezett, de kapható személygépkocsi terhelésre, illetve extra nagy terhelésre méretezett változata is.

Felhasználási terület: Kültéri felületekhez pl.: felhajtó, kocsiút, parkoló, terasz, kerti út, sétány burkolatának stabilizálásához. Oda javasoljuk, ahol fontos az esztétikum, a kavicsburkolat tartóssága, ahol nagy a gyalogos forgalom, igénybevétel és fontos a gazdaságosság.
Nidagravel kavicsrács nélkül Nidagravel kavicsráccsal
Előnyök:
  • Tökéletes kavicsstabilitást ad, gyalog, kerékpárral, kerekesszékkel és babakocsival is problémamentesen használható, ellentétben a murvarács nélkül kialakított szemcsés burkolatokkal.
  • Egyszerűen és gyorsan beépíthető, formára vágható, szabható. Teljesen igényre alakítható.
  • Jó vízelvezető réteg képezhető a segítségével, egy nagyobb eső után nem képződnek tócsák, nem áll meg a víz a felszínen.
  • Megakadályozza a gyomnövények kifejlődését, elterjedését, a rács alatt elhelyezkedő geotextília révén, illetve azáltal, hogy a víz rögtön elfolyik belőle, így nem alakul ki elég kedvező élettér a növények életben maradásához/ életre keléséhez.
  • Ellátás- ill. karbantartásigénye minimális, egy-egy felszín alatti munka esetén könnyen, gyorsan felszedhető, bontható, és újratelepíthető.
  • UV-, és fagyálló, újrahasznosítható. A téli sózást is jól tűri.
Nidagravel termékjellemzők
Panel mérete:
(Hossz x szélesség)
120x80 cm /25mm magas, 240x120 cm /30, 40 mm magas rács
Magasság (a tervezett igénybevételhez kell méretezni): 25, 30, 40 mm
Nyomószilárdság (tele): 150, 300, 400t /m2 (a töltőanyagtól függően)
Szín: tejfehér áttetsző
Üres tömeg: 2 kg / m 2;
Kitöltött súlya: 80 kg/m2 (60 l/m2)
Jellemzően a 30 mm vastag kavicsrácsot keresik ügyfeleink, így jelenleg raktárkészletünk is ebből a méretből tartunk.
A kavicsrács telepítéséhez segítséget nyújt a gyártó honlapján található bemutató film, melyet ide kattintva tekinthet meg.
Anyaga extrudált polipropilén, méhsejtes szerkezetű, melyben a nyílások 37mm átmérőjűek. A rács alján gyárilag felkasírozott geotextília található. Kaviccsal, zúzottkővel feltöltve egy erős és stabil felszínt kapunk mely remekül bejárható, még a gyalogos forgalomra tervezett rács (25 mm magas) is használható alkalmanként személygépkocsival, de kapható kimondottan autós forgalomra méretezett rács (30 mm).

A töltőanyagok között bőven van választék a piacon, egyetlen fontos szempontunk azonban van: a töltőanyag szemcsenagysága nem lehet nagyobb 16 mm-nél. A rács feltöltését úgy kell végezni, hogy a rács felső síkja felett min.1 cm-rel érjen túl a kavicsborítás, így nem fog látszódni a műanyag, csak a kavics.
IMG_0020.jpg,
(id: 177)
Kavicsrács
IMG_0015.jpg,
(id: 176)
(id: 176)
Kavicsrács
IMG_0021.jpg,
(id: 178)
(id: 178)
Kavicsrács
IMG_0022.jpg,
(id: 179)
(id: 179)
Kavicsrács
IMG_0019.jpg,
(id: 181)
(id: 181)
Kavicsrács
IMG_0008.jpg,
(id: 182)
(id: 182)
Kavicsrács
IMG_0012.jpg,
(id: 183)
(id: 183)
Kavicsrács
Galéria - 7 kép
1. ábra